Teraz jest 21 lis 2024, o 15:49
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
joker
|
Tytuł: Yamaha R6 rj 15 stuki w okolicy sprzegła Napisane: 18 mar 2020, o 19:06 |
|
Sprzęt: yamaha R6
Imie: Kamil
|
Yamaha R6 rj 15 rok 2013 przebieg 11.000 tyś km. Słychać stuki metaliczne z okolicy sprzęgła albo gdzieś od spodu motocykla. Gdy silnik pracuje i jest zimny nic nie słychać dopiero kiedy się rozgrzeje . Na wolnych obrotach nic się nie dzieje, dopiero jak trochę dodam gazu i przy puszczeniu manetki z gazem zaczyna stukać ,jak spadną obroty to stuki ustają. Odkręciłem korek od wlewu oleju i poruszałem sprzęgło (koszyczek) i on stuka ma luz czy to jest normalne? Jak wciskam czy puszczam sprzęgło to nie ma żadnej różnicy dalej są stuki . Spuściłem olej i był czysty. Ktoś może wie gdzie szukać przyczyny ,czego to mogą być to objawy ? Dziękuje z góry i pozdrawiam
|
|
|
|
dany_47
|
Tytuł: Re: Yamaha R6 rj 15 stuki w okolicy sprzegła Napisane: 19 mar 2020, o 01:24 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: Sprzedany
Imie: Damian
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1