Teraz jest 22 lis 2024, o 14:53
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
siwystunt
|
Tytuł: błąd check engine nr 11 Napisane: 30 lis 2016, o 10:19 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r6
Imie: Stanisław
|
Witam mam problem z odpaleniem motocykla R6 03-04r, po glebie motocykl zaczą mi przerywać i w pewnym momencie wyskoczył check błąd nr 11 czyli "czujnik identyfikacji cylindra" i motocykl przestał odpalać jak ruszam kostką od impulsatora błąd znika i pojawia się sprawdziłem czujnik wału i jest okej martwi mnie to że od ECU jest tylko 3.10V napięcia a powinno być koło 5V? jest jakiś czujnik który mógł zablokować prąd do impulsatora ? proszę o pomoc i z góry dziękuje Pozdrawiam.
|
|
|
|
dany_47
|
Tytuł: Re: błąd check engine nr 11 Napisane: 30 lis 2016, o 13:08 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: Sprzedany
Imie: Damian
|
czujnik pochylenia motocykla może odcinać zapłon.
|
|
|
|
dafiR1
|
Tytuł: Re: błąd check engine nr 11 Napisane: 30 lis 2016, o 17:38 |
|
|
kursant |
|
Sprzęt: R1 RN32
Imie: IREK
|
siwystunt napisał(a): Witam mam problem z odpaleniem motocykla R6 03-04r, po glebie motocykl zaczą mi przerywać i w pewnym momencie wyskoczył check błąd nr 11 czyli "czujnik identyfikacji cylindra" i motocykl przestał odpalać jak ruszam kostką od impulsatora błąd znika i pojawia się sprawdziłem czujnik wału i jest okej martwi mnie to że od ECU jest tylko 3.10V napięcia a powinno być koło 5V? jest jakiś czujnik który mógł zablokować prąd do impulsatora ? proszę o pomoc i z góry dziękuje Pozdrawiam. serwisowki-dzia-download-f86/kody-dow-error-t14830.html ale trzeba być leniwym żeby tego nie wyszukać !
|
|
|
|
siwystunt
|
Tytuł: Re: błąd check engine nr 11 Napisane: 2 gru 2016, o 08:11 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r6
Imie: Stanisław
|
jednak to był czujnik który jest w kopułce nad zaworami miał przetarte kable i robił się błąd już jest zrobione motocykl odpala ale jeszcze nie chodzi jak powinien bo nie rowno silnik pracuje a tutaj może być 101 przyczyn
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat