Teraz jest 21 lis 2024, o 15:23
Strona główna forum » Yamaha R1 » Ogólnie o R1
Autor |
Wiadomość |
pies
|
Tytuł: Re: Yamaha R1 rn12 Napisane: 4 mar 2012, o 16:03 |
|
|
pochłaniacz winkli |
Sprzęt: r6
Imie: robert
|
Damii napisał(a): Witam Sprzedałem swoja Yamahe r6 z 2004roku i chce kupic R1 , czy dobry jest wybor aby zakupic r1 rn12 z 2006 roku limitowana edycje ?? Ma jakies one wady ??
jasne , inna cenę
|
|
|
|
darekR1
|
Tytuł: Re: Yamaha R1 rn12 Napisane: 4 mar 2012, o 16:23 |
|
|
mistrz toru |
|
Dołączył(a): 4 kwi 2010, o 13:51 Posty: 1248 Lokalizacja: piwniczna
Sprzęt: r1
Imie: darek
|
sprzeglo w tym modelu to nieporozumienie,nawet w sposob delikatnie traktowany robia sie wzery na bolcach od sprezyn,na szczescie wymiana nie jest skomplikowana.poza sprzeglem bezawaryjna,zadnych problemow . co do jazdy,tak jak faker i arti wspomnieli w ostrych wolnych zakretach jezdzi sie jak klockiem, trzeba sie silowac ,w szybkich lukach zdecydowanie lepiej
|
|
|
|
Tweety
|
Tytuł: Re: Yamaha R1 rn12 Napisane: 4 mar 2012, o 23:20 |
|
|
kursant |
|
Dołączył(a): 6 cze 2010, o 21:04 Posty: 203 Lokalizacja: SI-SH-SK
Sprzęt: R1
Imie: Gosia
|
Przejździłam rn12 już 3 sezony i szykuje sie do czwartego . Nie miałam jak narazie z tym motocyklem najmniejszego problemu, może dlatego że kobiety traktują łagodniej swoje motocykle niż Panowie , chodzi mi o np. stawianie na gume itd. Musze przyznać , że dół ma słaby , żyje dopiero od 9000 obrotów w góre, a jeżeli chodzi o dalsze trasy , wyjazdy, to bez większych problemów da sie znieść do 600 km na dzień do przejechania (bez pasażera).
_________________ A w sercu wyryte, tych 6 magicznych liter i kamertonów znak , co przysłania cały świat.....
|
|
|
|
jasper80
|
Tytuł: Re: Yamaha R1 rn12 Napisane: 14 kwi 2012, o 14:12 |
|
|
heya
Zaje...czasty moto. Bardzo dobrze prowadzi się w mieście, winkle, prosta.. Jeśli to Twój pierwszy litr w plastiku to nie polecam. Jeśli masz troszkę doświadczenia to uważaj bo nie wybacza błędów..Żyje w górnym zakresie obrotów. Wady : kosz sprzęgłowy, skrzynia-jeśli nie traktowana z umiarem, ale to wszystko nic...pojeżdzisz to zrozumiesz za co ludzie ją kochają..hehe Ma to coś..bez komentarza. Jeśli masz okazję-DOBRĄ !!! to kupuj POLECAM.. a na rn19 przyjdzie czas
Lewa.. Tomaszek
|
|
|
|
Strona główna forum » Yamaha R1 » Ogólnie o R1