Teraz jest 21 lis 2024, o 20:17

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czarne lagi w R6 Blue 2007
PostNapisane: 6 kwi 2016, o 01:19 
świeżak

Sprzęt: R6
Imie: Maciek
Hej wszystkim.
Mam poważny dylemat. Praktycznie kupiłem dziś Yamahę R6 z 2007r w niebieskim malowaniu. Niepokoi mnie jednak kolor lag. Konkretnie są czarne, a wójek google podpowiada mi, że w tym malowaniu występowały jedynie złote. Czy ktoś z Was jest w stanie potwierdzić lub zaprzeczyć tym ustaleniom? Sprawa jest o tyle pilna, że jeszcze jestem w stanie odkręcić tę transakcję (moto kupione przez zaprzyjaźniony warsztat) i poszukać innego egzemplarza. Moto ma bardzo niski przebieg i mimo że wygląda i jeździ bardzo dobrze to niepokoi mnie wspomniany fakt. Co mi z niskiego przebiegu, jeśli byćmoże moto miało dzwon, który wymusił wymianę lag. Zdjęcie moto wrzuciłem w załączniku.

Sprawa nr 2 to druga opcja którą rozważam a mianowicie motocykl z tego ogłoszenia :
Piękna Yamaha R6 Rj15 Bardzo Doinwestowana
http://olx.pl/oferta/piekna-yamaha-r6-rj15-bardzo-doinwestowana-CID5-IDe36hX.html

Ktoś z Was zna go może i mógłby mi coś o nim powiedzieć? Dodam, że i w tym przypadku lagi mają kolor czarny, co wprowadza mnie w dziwne zakłopotanie.

Z góry dzięki i pozdrawiam
Maciek

Załączniki:
Komentarz: Kupione R6 2007 z czarnymi lagami
image.jpeg
image.jpeg [ 369.7 KiB | Przeglądane 3344 razy ]
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: Czarne lagi w R6 Blue 2007
PostNapisane: 6 kwi 2016, o 06:59 
mistrz toru

Sprzęt: Sprzedany
Imie: Damian
Oczywiście że złote powinny być. Ktoś przekładke zrobił.

PostNapisane: 6 kwi 2016, o 08:04 
mistrz toru

Sprzęt: r6 RJ15
Imie: Brylant
Ta rj15 jest poskładana minimum z 3 motocylki. Zresztą cena czyni cuda. Rj11 też szału nie robi. Lagi są inne, zaciski pasują. Brakuje wypełnień koło chłodnicy, zobacz jeszcze jakiego koloru jest spreżyna w tynim zawiasie bo ona też ma różne kolory w zależności od malowania.

PostNapisane: 6 kwi 2016, o 10:43 
mistrz prostej

Sprzęt: R6 RJ16 ORANGE
Imie: Bartek
jak dales jakies male pieniadze to sie nie przejmuj, ale jak dales tyle co za normalny egzemplarz to lepiej jeszcze poszukaj czegos lepszego :D widze, ze coraz trudniej kupic r6 w normalnym stanie bez wiekszych przygod

PostNapisane: 6 kwi 2016, o 18:41 
Administrator

Sprzęt: RN23
Imie: MIŚ
a ja CIEBIE wesprę na duchu :D bo może było tak że ktoś kupił ten motor jako nówkę i sprzedał OEM zawiechy na allegro bo kupił sobie Ohlinsy superprofesjonalne na tor 8-) teraz stwierdził że nie ma co psrzedawać na drogim zawieszeniu i kupił na allegro zawieche czarną :D

PostNapisane: 6 kwi 2016, o 18:45 
mistrz toru

Sprzęt: R6 RJ11
Imie: Andrzej
Przygoda na moto to normalna rzecz, kwestia potem czy jest polepiona czy naprawiona. Najważniejsze, aby silnik był żyleta.

PostNapisane: 6 kwi 2016, o 22:23 
świeżak

Dzięki.
Moto zbadałem sobie w serwisie yamahy i wyszło że technicznie jest wszystko lala. Jeśli było coś mocniej robione to chyba w miarę dobrze wykonane. Zrobię jeszcze pomiar ramy dla własnego spokoju ale wygląda na to że nie była prostowana. Z resztą nie spodziewam się że 9cio letnie moto jest w stanie jakby z salonu właśnie wyjechało. Swoje uwagi przełożyłem na ostateczną cenę i chyba nie powinienem marudzić ;)

Dzięki za pomoc i opinie

PostNapisane: 6 kwi 2016, o 22:28 
świeżak

Brylant86 napisał(a):
Ta rj15 jest poskładana minimum z 3 motocylki. Zresztą cena czyni cuda. Rj11 też szału nie robi. Lagi są inne, zaciski pasują. Brakuje wypełnień koło chłodnicy, zobacz jeszcze jakiego koloru jest spreżyna w tynim zawiasie bo ona też ma różne kolory w zależności od malowania.

Brylant sprężyna jest czerwona. Brak wypełnień też przyciąłem i jestem na etapie ich szukania. Nie wiem czy w yamaha nie dostanę ich w sensownej cenie. Czasem można się pozytywnie zaskoczyć z takimi duperelami ;P

Co masz na myśli, że "zaciski pasują" - są chyba takie jak powinny być.

spalinowy napisał(a):
Przygoda na moto to normalna rzecz, kwestia potem czy jest polepiona czy naprawiona. Najważniejsze, aby silnik był żyleta.

No właśnie silnikowo jest igiełka. Exup też chodzi jak należy. Ztargowane pieniądze przeznaczam na gadżety. Wjeżdżają sportowe sety w kolorze czarnym, niebiesko czarne klamki i barendy rizoma, amor skrętu hypertech pro, stompgripy, crashpady puig i jeszcze kilka bajerów. Myślę, że koniec końców będzie lala :)

PostNapisane: 7 kwi 2016, o 09:43 
mistrz toru

Sprzęt: r6 RJ15
Imie: Brylant
w temacie zacisków, ich kolor też się zmienia, chodzik o te kolorowe wstawki: srebrne, złote , czasem niebieskie np. w rj09. Sprężyna powinna być czerwona.
teraz pod tym kątem porównaj sobie tą RJ15 którą wstawiłeś z oryg. malowaniem na złotych felgach z 2008r :)

PostNapisane: 8 kwi 2016, o 18:38 
świeżak

Sprzęt: Yamaha R6 RJ11
Imie: Ernest
Jeżeli chodzi o R6 rj15 z ogłoszenia to ogólnie nie polecam sprzedającego, potrafi chłopak dobrze kłamać. A jak ktoś już skusi się na to moto, to niech dobrze sprawdzi jego stan techniczny i się targuje. Sprzedający ładnie mydli oczy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona