Teraz jest 27 paź 2021, o 23:49

napedMotocyklowy.pl napedMotocyklowy.pl





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kombinezony motocyklowe
PostNapisane: 31 sty 2010, o 02:09 
Offline
świeżak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2010, o 01:45
Posty: 32
Lokalizacja: Brodnica
Sprzęt: R6 05r
Imie: Darek
blackout88 napisał(a):
Wiem wiem ze na allegro jest tyle co sniegu dzis...ale a noz mzoe ktos bedzie mial cos ciekawego:)

Zależy jaki przedział cenowy, może jeszcze coś w hurtowni z alpinestarsa leży :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Kombinezony motocyklowe
PostNapisane: 1 lut 2010, o 20:02 
jesli kolega ma cos ciekawego to ja zawsze jestem zainteresowany:)


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Kombinezony motocyklowe
PostNapisane: 6 lut 2010, o 16:28 
Offline
kursant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2010, o 15:01
Posty: 261
Lokalizacja: Chorzów
Sprzęt: ciekłe srebro ;)
Imie: Artur
ja moge cos powiedziec na temat Arlen Nessa LS2 - 5912 AN / LS2 - 5912L AN, klatka dobrze sie wentyluje dzieki perforowaniu z przodu, nogi niestety nie, dobrze sie uklada juz po kilku godzinach jazdy w pozycji 75*, jest szyty jakby na troche niewymiarowych krotszych krasnali (mam nieco ponad 170cm, ale jestem dosyc szeroki), przy takich proporcjach kurtka ma rekawy idealnej dlugosci i nogawki lekkawo za dlugie (a moze to moje nogi ?), ale to tak ze 4cm, jak po szlifie nie wiem bo narazie w nim nie mialem, ale w ten sezon zamierzam nawiedzic poznan, wiec smiem przypuszczac ze go przetestuje ;)

kask AGV Stealth, to ze mnie idealnie lezy na glowie to akurat kwestia krztaltu czachy, ale
1. niezle sie trzyma przy duzych predkosciach, nie rzuca nadto
2. jest calkiem kulturalnie wentylowany
3. lekki
4. antifog to sciema
5. nie cieknie w deszczu
6. jest glosny
7. custom szybki, mimo ze oryginalne, nie pasuja specjalnie jak oryginalne
8. nie ma do niego konkretnego dyfuzora
mysle ze teraz dolozylbym i kupil Shoei


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Strój motocyklowy [opinie]
PostNapisane: 15 kwi 2010, o 08:43 
Ja mam kombinezon dwuczęściowy Modeki. Buty Alpinestarsy SMX coś tam. Kask Caberg V2R. Pod kombinezonem noszę zbroję Alpinstarsa górę i dół. Dodatkowo noszę stabilizator odcinka szyjnego kręgosłupa. Ma wiele zalet między innymi usztywnia konstrukcję szyi ale też tłumi odgłosy silnika no i kark się tak nie męczy. Ochraniaczy z kombinezonu nie wyjmuję i tak opancerzony śmigam :) Rękawiczki Alpinestarsy Moto GP - super się w nich jeździ latem ale na chłodniejsze dni się nie nadają.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Strój motocyklowy [opinie]
PostNapisane: 22 cze 2010, o 00:04 
Offline
świeżak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 kwi 2010, o 14:22
Posty: 86
Lokalizacja: Warszawa
Sprzęt: R6 2003
Imie: Michał
A ma ktoś może kombinezon Tschula :?: jakieś opnie :?: bo jest tani, a póki co na droższy mnie nie stać a lepsze to niż nic :roll:

_________________
Były sprawy w które chciałem się bawić, dziś te zabawy odzwierciedlają nawyk.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Strój motocyklowy [opinie]
PostNapisane: 22 cze 2010, o 10:39 
kask: AGV K3
kombi, buty, pas nerkowy: Adrenaline (kombi tekstyl - super nie przemaka)
jak pada, to kondom: Naxa (nie przemaka) - gdy nie jadę w kombi
rękawice: nie wiem co to, ale mi się skurczyły! i doszedł zakup czegoś fajnego na ciepłe dni...
kominiarka: muszę sprawdzić nazwę, bo godna polecenia z wstawką dzięki czemu szybka nie paruje i antifog nie jest potrzebny. (kupiona w Tommargu - Aso Yamahy a Krakowie)
rękawice na ciepłe dni: Adrenaline


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Strój motocyklowy [opinie]
PostNapisane: 22 cze 2010, o 11:09 
Offline
świeżak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 cze 2010, o 23:11
Posty: 36
Lokalizacja: Bydgoszcz
Sprzęt: R6 2007
Imie: Stach
ten antifog w kaskach to jedna wielka ściema ! mam kask AGV K3 niby ma antifoga, ale jak jade i zamknę szybke to i tak mi paruje ;/ zna ktoś może jakieś lekarstwo na to? Czy poprostu kask oddać na gwarancje?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Strój motocyklowy [opinie]
PostNapisane: 22 cze 2010, o 12:10 
staach a wymieniałeś szybę? Bo normalnie w K3 nie ma antifoga. Polecam porządną kominiarkę z wstawką z siateczki na usta/nos i problem zaparowanej szybki od razu znika.

Dla porównania szyba z antifogiem - 150 - 200 pln, a dobra kominiarka ok. 25 pln. :roll:

Maykey kilka moich znajomych jeździ w komi Tschula i jak narazie nie usłyszałam od nich żadnej negatywnej opinii. Więc śmiało kupuj! ;)


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Strój motocyklowy [opinie]
PostNapisane: 22 cze 2010, o 15:09 
Offline
kursant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 mar 2010, o 23:11
Posty: 189
Sprzęt: r1
Imie: Jacek
W Polsce panuje jakas dziwna tschulomania, przeciez za ta kase mozna znalezc calkiem niezlego astarsa ktorego nawet nie ma co porownywac a za jakies 2-3 setki wiecej trafiaja sie nowe ale jak kto woli.... :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Strój motocyklowy [opinie]
PostNapisane: 22 cze 2010, o 17:37 
Offline
świeżak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 cze 2010, o 23:11
Posty: 36
Lokalizacja: Bydgoszcz
Sprzęt: R6 2007
Imie: Stach
ROXI chyba będe musiał zainwestować w dobrą kominiarke. Wole przejeździć te 200 zł ;p niż wydać na kawał plastiku czy z czego tam ona jest zrobiona ;p


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group sem pozycjonowanie seo
Linki partnerskie:
gsx-r forum Motul 5100 Zestawy napędowe zestaw napędowy opony motocyklowe Zębatki sunstar


Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO
Strefa czasowa: UTC + 1