Teraz jest 22 gru 2024, o 02:25
Strona główna forum » Porozmawiajmy » Bezpieczeństwo
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Jurek
|
Tytuł: Ochrona karku... Napisane: 27 sty 2010, o 20:17 |
|
|
Administrator |
|
Dołączył(a): 26 gru 2009, o 20:09 Posty: 743 Lokalizacja: Nowy Sącz
Sprzęt: Sprzedany :(
Imie: Mateusz
|
Witam Stosuje ktoś coś takiego do ochrony karku? http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art82.htmlCzy zwiększy to bezpieczeństwo a może pogorszy... Pozdrawiam
_________________ Każdy ma taki moment, kiedy musi zamknąć pewien etap Nie po to, żeby siedzieć; Po to, żeby iść dalej Po to, żeby sięgnąć dalej; Po to, żeby zrobić więcej!!
|
|
|
|
TYSON
|
Tytuł: Re: Ochrona karku... Napisane: 28 sty 2010, o 07:18 |
|
|
Nigdy nie stosowałem tego ustrojestwa aczkolwiek od jakiegoś czasu wiem, że coś takiego istnieje, jak się nie mylę to głównie w rajdach samochodowych. Pomysł ogólnie jest dobry, ochrona i bezpieczeństwo w razie W zapewnione. Nie jestem do tego przekonany z uwagi na fakt, że może niekorzystnie wpływać na wygodę podczas jazdy, szczególnie jak kładziesz się na baku i dodatkowo może ograniczać ruchy głowy co również nie wpływa na zwiększenie bezpieczeństwa w ruchu ulicznym. Moim zdaniem, jak już stosować to ewentualnie w przypadku turystyki i maszyn do tego przeznaczonych.
|
|
|
|
mssg1
|
Tytuł: Re: Ochrona karku... Napisane: 15 kwi 2010, o 09:04 |
|
|
Ja używam podobnego ale Yamahy. Miałem to w dniu wypadku: viewtopic.php?f=37&t=107&p=9118#p9118Super sprawa. Mimo tego kark dostał i to mocno, ale wole sobie nie wyobrażać co by się stało gdybym tego nie miał :/
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Strona główna forum » Porozmawiajmy » Bezpieczeństwo