Teraz jest 24 gru 2024, o 14:18
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Heisenberg94
|
Tytuł: Problem z wkręcaniem się powyżej 12 tys. obr Napisane: 22 maja 2014, o 23:47 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: Yamaha R6 -99r
Imie: Adam
|
Witam, mam Yamahę R6 rocznik 99. Od pewnego czasu wkręca się podczas jazdy do 12 tys obr ( nie zawsze, lecz zdarza się to często) i żeby ją dalej dokręcić trzeba wysprzęglić. Na postoju nie ma takiego problemu ( tańczy ładnie do 16 tys). A więc czym może być to spowodowane i jakie rady co do napraw? Z góry dzięki, Pozdrawiam
|
|
|
|
zawada6
|
Tytuł: Re: Problem z wkręcaniem się powyżej 12 tys. obr Napisane: 24 maja 2014, o 15:52 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: yamaha r6
Imie: przemek
|
Mam kolego tak samo wymieniłem filtr powietrza który był bardzo brudny i paliwa lecz nic to nie pomogło. Myśle ze problem tkwi w elektryce spróbuj przejechać sie na wyłączonych światłach. U mnie przez wieczór pomogło lecz na drugi dzien juz to nic nie dawało i mam tez inny problem ale to założe wątek.
|
|
|
|
Heisenberg94
|
Tytuł: Re: Problem z wkręcaniem się powyżej 12 tys. obr Napisane: 24 maja 2014, o 16:50 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: Yamaha R6 -99r
Imie: Adam
|
Miesiąc temu wymieniłem filtr powietrza na K&N, jak będę miał wolny czas to będę szukał przyczyny, jeśli sam nie znajdę to wycieczka do mechanika powinna pomóc.
|
|
|
|
zawada6
|
Tytuł: Re: Problem z wkręcaniem się powyżej 12 tys. obr Napisane: 24 maja 2014, o 19:09 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: yamaha r6
Imie: przemek
|
Kolego ten filtr się nie nadaje, gdyż jest on pod tuningowane motocykle które potrzebują większej dawki powietrza. Bardzo duży jego minus to że przedostaje się przez niego syf piach a skutki tego mogą być kiepskie trzeba go odpowiednio i odpowiednimi specyfikami czyścić. Powiedział mi to bardzo dobry mechanik.
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat