Teraz jest 24 gru 2024, o 13:32
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
Autor |
Wiadomość |
pawel_475
|
Tytuł: Re: Rozrząd-czy to łańcuszek jest winowajcą??? Napisane: 13 mar 2014, o 21:17 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: r6
Imie: Paweł
|
Właśnie troszkę lipa wymieniać tak po kolei. Spróbuje może jakąs używke wyrwać za ok 200zł. Pogadam ze sprzedawcą, że jakby co to mu oddam kosz.
|
|
|
|
przemol1987
|
Tytuł: Re: Rozrząd-czy to łańcuszek jest winowajcą??? Napisane: 13 mar 2014, o 22:53 |
|
|
kursant |
Sprzęt: YAMAHA r6
Imie: Przemol
|
ręki nie dam sobie uciąć ale ten luz może być spowodowany już luźnym tłumikiem drgań.jakbyś wyciągnął cały kosz to z tyłu jest chyba 6 sprężyn.one służą własnie jako tłumik drgań.być może jest tak że na tych spręzynach jest już duży luz i stad taki luz na koszu na boki.delikatny luz musi być na pewno ale u ciebie jest zbyt duży.jeżeli cie to nie przeraża to rozbierz to w pył i obejrzyj dokładnie kosz.tam na środku jest jeszcze chyba łożysko i zobacz czy to się przypadkiem nie wycieło już.rozbierałem ten silnik w tamtym roku na początku sezonu i już dokładnie nie pamiętam jak to wygląda.co do używki to możesz spróbować tylko ciekawe w jakim stanie bedzie.może sprawdź jeszcze spręzynki które dociskają tarcze.w manualu podane są ich wymiary minimalne.tylko że gdyby one były już bardzo zużyte to pewnie ślizgałoby się sprzęgło albo byłoby b.twarde. Poszukaj jeszcze coś na temat kosza czy sprzegła na forum.na pewno już był taki temat przerabiany.moze znajdziesz coś ciekawego
|
|
|
|
pawel_475
|
Tytuł: Re: Rozrząd-czy to łańcuszek jest winowajcą??? Napisane: 14 mar 2014, o 12:35 |
|
|
świeżak |
|
Porównując do f4i sport brata to ciężko chodzi klamka sprzęgła. Jak znajdę taka dużą nasadke żeby odkręcić kosz to jeszcze dziś rozbióre
Dzisiaj chciałem odkręcić kosz sprzęgłowy ale nie mogę. Jest mega mocno dokręcony. Mam takie pytanie czy tam jest prawy czy lewy gwint?
|
|
|
|
pawel_475
|
Tytuł: Re: Rozrząd-czy to łańcuszek jest winowajcą??? Napisane: 18 mar 2014, o 18:18 |
|
|
świeżak |
|
Cześć. Powiedzcie mi proszę jak zdjąć kosz sprzęgłowy bo tam za nim jest lancuch od pompy wody i oleju. Później zedytuje bo z telefonu pisze
|
|
|
|
asmo71
|
Tytuł: Re: Rozrząd-czy to łańcuszek jest winowajcą??? Napisane: 18 mar 2014, o 20:58 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: R6
Imie: Marcin
|
bez blokady będzie ciężko ja to pneumatycznym kluczem odkręcam
|
|
|
|
pawel_475
|
Tytuł: Re: Rozrząd-czy to łańcuszek jest winowajcą??? Napisane: 19 mar 2014, o 16:33 |
|
|
świeżak |
|
Dzisiaj ściągnąłem kosz sprzęgłowy i te sprężynki-tłumiki drgań są ok. Zobaczyłem że ta zębatka bodajże od pompy wody i oleju jest trochę luźną chodzi o już na boki. Później wrzuce film jak sutka ona
|
|
|
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat