Teraz jest 23 lis 2024, o 18:16
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
Autor |
Wiadomość |
stanley1302
|
Tytuł: Re: Problem z chlodnica.Pomocy Napisane: 30 lip 2013, o 14:40 |
|
|
świeżak |
Sprzęt: Yamaha R6
Imie: Mateusz
|
Siedze nad tym chłodzeniem od tygodnia i dalej brak efektu:/ -sprawdziłem korek w chlodnicy -sprawdzilem pompe wody(wszystko gra) -termostat po wlozeniu do goracej wody otwiera sie jak powienien -wentylator dziala Juz nawet dzwonilem do warsztatu i tez powiedzieli ze dziwna sprawa... Moze ma ktos jeszcze jakis pomysl co moze byc przyczyna grzania sie r6?
|
|
|
|
jarzombek007
|
Tytuł: Re: Problem z chlodnica.Pomocy Napisane: 30 lip 2013, o 16:24 |
|
|
mistrz prostej |
|
Sprzęt: R1 2004
Imie: Paweł
|
Faktycznie dziwna sprawa. Jeszcze do głowy przyszedł mi czujnik temperatury płynu. Może on działa nieprawidłowo i pokazuje złą temperaturę. Bo jeżeli wszystko działa tak jak powinno w całym układzie chłodzenia, to nie przychodzi mi do głowy nic, tylko czujnik temperatury. Nie wiem czy jeżeli jest uszkodzony czujnik, to może pokazywać tak jak u ciebie, ale może warto go sprawdzić.
EDIT: Jeżeli pompa działa poprawnie, to może jeszcze być gdzieś wąż przytkany, załamany ( chociaż w to wątpię) albo chłodnica zasyfiona od środka i niedrożna na tyle, żeby dobrze schładzać płyn.
|
|
|
|
stanley1302
|
Tytuł: Re: Problem z chlodnica.Pomocy Napisane: 1 sie 2013, o 13:30 |
|
|
świeżak |
|
Dzieki za odp Paweł. Sprawdze jeszcze ten czujnik,rozbiore caly uklad jeszcze raz,kupie jakis plyn czyszczacy do ukladu i potem wleje nowy i zobaczymy.Jak to ogarne dam znac co i jak.Pozdro->
|
|
|
|
stanley1302
|
Tytuł: Re: Problem z chlodnica.Pomocy Napisane: 4 sie 2013, o 20:02 |
|
|
świeżak |
|
Siemka! Podłubałem troche przez weekend i przyczyna okazała sie mała błachostka a mianowicie po dokladnym sprawdzieniu chlodnicy okazalo sie ze jednak korek wlewu nie trzyma cisnienia...korek wymieniony i wszystko smiga jak powinno.Dzięki za wszystkie podpowiedzi i szerokiej drogi wszystkim!Pozdro!
|
|
|
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat