Teraz jest 23 gru 2024, o 19:28
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat
Autor |
Wiadomość |
spalinowy
|
Tytuł: Re: Zwarcie przy podlaczaniu aku 2005rok Napisane: 15 kwi 2013, o 12:52 |
|
|
mistrz toru |
|
Sprzęt: R6 RJ11
Imie: Andrzej
|
Co do sprawdzenia akumulatora, to masz wg mnie dwie możliwości. Pierwsza to pomiar za pomocą testera do akumulatorów, ale raczej taki to tylko będzie gdzieś na stacji diagnostycznej i pewnie nie każdej. Domyślam się, że takiego nie masz. Druga, to rozładowanie go prądem takim jaki ma. Czyli np jeśli ma 10 Ah, to przez 10 godzin powinien dawać prąd 1 A. Ktoś może powiedzieć, że całkowite rozładowanie może uszkodzić akumulator. Ja jednak z tym się spotkałem w literaturze. Natomiast uszkodzić może go za szybkie naładowanie.
Ja bym wziął aku na stację raczej, ale najpierw pobaw się bezpiecznikami. Z tym jest wg mnie mniej pracy.
_________________ Nie ma złej pogody do jazdy, jest tylko złe przygotowanie się do niej.
|
|
|
|
kamilzx636
|
Tytuł: Re: Zwarcie przy podlaczaniu aku 2005rok Napisane: 27 lut 2015, o 16:54 |
|
Sprzęt: kawasaki
Imie: kamil
|
Na początku chciałbym sie przywitać jestem Kamil moto r6 2005 model 5sl malowanie VR46. Mam identyczny problem jak właściciel tematu. Po zmianie aku na nowy wywala bezpiecznik 40A. Wróciłem do starego aku i jest to samo. Stacyjka wylaczona po podpieciu klemy od razy pali sie bezpiecznik. Problem na forum nie został do końca rozwiązany dlatego podbijam bo każde sygestie są na wagę złota.
|
|
|
|
Strona główna forum » Yamaha R6 » Warsztat