Teraz jest 31 paź 2025, o 07:22
 Strona główna forum » Yamaha R1 » Tuning optyczny i mechaniczny

| Autor | Wiadomość | 

| darekR1 | 

|  Tytuł: Re: klamki czy sa jakies róznice?  Napisane:  29 lut 2012, o 23:00  |  | 

| 

|  |  
					| mistrz toru |  
					|  |  Dołączył(a): 4 kwi 2010, o 13:51
 Sprzęt: r1
 Imie: darek
 | 

| szczegoly posylam ci na pw 

|  | 

|  |   | 

| ernest | 

|  Tytuł: Re: klamki czy sa jakies róznice?  Napisane:  1 mar 2012, o 21:22  |  | 

| 

|  |  
					| świeżak |  
					|  |  Dołączył(a): 27 mar 2010, o 10:45
 Sprzęt: RyJeden
 Imie: ernest
 | 

| powiedz czy ta pompa od rn12 to pasuje bez żadnych przeróbek? bo hamowanie w mojej rn04 jest delikatnie mówiąc do bani... 
 Odpowiadając na pytanie masz 2 różne klamki więc logiczne jest że nie będą pasować... rn04 i rn12 ma inne mocowania

|  | 

|  |   | 

| r1tomczak | 

|  Tytuł: Re: klamki czy sa jakies róznice?  Napisane:  2 mar 2012, o 15:26  |  | 

|  | 

| Pompa pasuje idealnie pozostaje tylko kwestia tego jak chcesz połączyć przewody. Ja założyłem stalowy oplot po jednym przewodzie na zacisk bezpośrednio do pompy i musiałem wkręcić dłuższa śrubę do pompy ale przez to nie mogę ustawić klamki pompy tak jakbym chciał ponieważ dłuższa śruba opiera się o lagę ale już tak zostawiłem bo kilka mm i by grało jak zrobisz na krótką i dasz trójnik z którego wyprowadzisz przewody na zaciski nie będzie żadnego problemu z założeniem takiej pompy i jej regulacja pod palce. Jeśli chodzi o hamowanie to precyzja jest dużo większa i nie trzeba używać tyle siły ale jak dla mnie to tez sprawa klocków ja zmieniłem na CARBONE LORRAINE i moto dopiero zaczęło hamować tak jak chciałem. Wcześniej były ferodo ale w porównaniu do CL to jakaś padaka. A co do klamek dzwoniłem do Titaxa i zamówiłem do rn12 bo sprzęgłowe są takie same aż do 08 roku jak dojdą to napisze czy to będzie grało. 

|  | 

|  |      | 

| ernest | 

|  Tytuł: Re: klamki czy sa jakies róznice?  Napisane:  2 mar 2012, o 23:43  |  | 

| 

|  |  
					| świeżak |  
					|  |  Dołączył(a): 27 mar 2010, o 10:45
 Sprzęt: RyJeden
 Imie: ernest
 | 

| no ja też założyłem oplot... bez trójnika. Mam dobre klocki i dalej lipa. Szukam teraz takiej pompy, może pomoże. 

|  | 

|  |   | 

| r1tomczak | 

|  Tytuł: Re: klamki czy sa jakies róznice?  Napisane:  7 mar 2012, o 20:00  |  | 

|  | 

| Przyszly klamki 3 minuty i zalozone wszystko pasuje bez problemu czekam na znosna temperature zeby je przetestowac. 

|  | 

|  |      |